Espiritisme a Barcelona

L’espiritisme es l’acció de comunicar-se amb els esperits dels morts. Des de que existeix humans, aquests han volgut comunicar-se amb els seus avantpassats. A l’era moderna, però, es va establir com doctrina de la mà del pedagog Allan Kardec al 1854 a França. Aquesta no triga a arribar a Barcelona, de fet ja existien mèdiums i curanders que es comunicaven amb els esperits. Una de les exponents del espiritisme va ser Amalia Domingo, nascuda a Sevilla, escriptora, poetessa, als 18 publica el seu primer llibre. D’un estat de salut malaltís i sempre vivint precàriament  i després de viure a Madrid, acaba instal·lant-se a Barcelona, on l’espiritisme  es molt important. Morí al 1909 a l’edat de 73 anys i està enterrada a Montjuic.
Jacint Verdaguer (1845-1902) va ser acusat de simpatitzar amb els espiritistes. Verdaguer havia estat exorcista i la seva poesia no era acceptada per una part de la pròpia església.
L’espiritisme tenia les simpaties del anarquistes i les classes humils, donat que l’església catòlica el desacreditava i reprimia, fent que el govern segrestes llibres espiritistes i els cremessin. Al 1888 es celebra a Barcelona el Primer Congres  Internacional Espiritista.
Al 1934 es va celebrar el Ve Congres Internacional d Espiritisme al Palau de Projeccions de Montjuic. Fins el final de la guerra Civil Espanyola, Barcelona tenia més d’un centenar d’associacions espiritistes. A partir de 1939 foren reprimits i prohibits, tractats com criminals. 

Comentaris

 1. Encara continuen prohibits, reprimits i tractats com a criminals o simplement son estafadors?

  ResponElimina
 2. Amb la mort de Franco i la democracia s aixeca la prohibicio. Mentre un espiritista no et cobri, no es considera estafa.

  ResponElimina
  Respostes
  1. ES UNA "IDEA"MOLT LLAMINERA...MORT,LLUM,RETROBA,EMT,REENCARNACIO...ES POT DEMANAR RES MILLO?

   Elimina
  2. Si,com guió cinematografic no hi ha res millor...

   Elimina
 3. EL ESPIRITISMO NO SON ESTAFADORS, LOS ESPIRITUS EXISTEN

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cocodrils a les clavegueres de Nova York

Alex Soler, pintor de Barcelona